Manuali: GDS best practice - sistemi i rezervimit Galileo

Te dashur agjentë,


Ju ri-sjell ne kujtesë principet që duhet të ndiqni kur rezervoni , anulloni dhe splitoni një rezervim te caktuar . Ju lutem lexoni me kujdes manualin me informacionin nga të gjitha linjat ajrore : GDS Best Practices ne menyre qe te shmanget leshimi i ADM-ve dhe trajtimit korrekt të segmenteve HX së bashku me fluturimet e reja në të njëjtën PNR, etj.splitimet e nje PNR, praktikat RESALL, etj


Pra,nëse ju keni një fluturim te anulluar nga linja ajrore si segment HX dhe në të njëjtën PNR keni një fluturim te ri që duhet ta shtoni me orare të reja procedura korrekte duhet të jete që këto 2 transaksione të ndahen me vete psh: anullo fluturimin, ruan këtë transaksion. Me pas , rihap rezervimin dhe shto fluturimin e ri dhe vazhdon me rivalidimin ose bileten e re.


Kujdes në trajtimin e segmenteve HX ,sic e kemi rithënë papushim,

cdo segment HX anullohet me XK, për të gjitha linjat ajrore përvec EK, Emirates. Anullimi i segmenteve HX per linjen ajrore EK, Emirates, behet si nje anullim normal pra me komandën , XI, per te gjitha segmentet ose X2 per segmentin 2.


Kur splitoni pasagjeret ju lutem kontrolloni Record Locator ne system, qe eshte kodi ne sistemin e linjës ajrore.


Për më shumë info rreth BEST PRACTICE në Galileo ju lutem shikoni me kujdes linkun perkates.Ju përshëndes,

Manjola

0 comments