Skip navigation »

Loading...

Te reja

Ju jeni tek: Faqja kryesore |

Travelport Albania > Te reja > Te rejat e Travelport Smartpoint V5.1

Te rejat e Travelport Smartpoint V5.1

27.2.2015

  • Rezervimi i sherbimeve suplementare (si psh.bagazhet)

 Ju tashme mund te rezervoni sherbimet suplementare (ancillary services) duke klikuar tek ikona “shporte” qe shfaqet ne PNR Viewer pasi e keni ruajtur rezervimin.

 1.png

Kur klikoni  tek ikona “shporte”  ju shfaqet tabela  perkatese e sherbimeve suplementare ne te cilen duhet te plotesoni; numrin e sherbimeve suplementare qe deshironi si dhe  tekstin qe duhet ti bashkangjitni ketij sherbimi suplementar. Kjo e fundit realizohet duke klikuar tek ikona e “stilolapsit” (Add free form text).

2.png

Ne momentin qe klikoni tek ikona e “stilolapsit”  ju shfaqet tabela e meposhtme ku duhet te selektoni segmentet per te cilat kerkoni sherbime suplementare si dhe te vendosni “free text” qe ne rastin e bagazheve eshte TX-XBAG dhe ne rastin e UMNR eshte TX-09YRS( mosha) .

3.png

Me pas ADD dhe APPLY

4.png

Tabela permbledhese tregon totalin e te gjitha sherbimeve suplementare qe jane kerkuar per te gjitha segmentet dhe pasagjeret, sebashku me butonat per opsionet :

 Apply– Rezervon sherbimet e selektuara
 Modify – Ju rikthen ne tabelen fillestare ku mund te beni modifikimet e duhura
 Cancel – Mbyll skriptin dhe ju kthen ne panelin e Smartpoint

5.png

Nese deshironi  te rezervoni sherbimin suplementar thjesht klikoni tek Apply dhe rezultati do jete:

6.png

  • Anullimi I sherbimit suplementar

 Per te anulluar sherbimin suplementar qe keni rezervuar mjafton te klikoni tek nr I pasagjerit tek SI (Special Service Requirement) dhe do ju hapet tabela e meposhtme:

7.png

Selektoni segmentet qe doni te anulloni dhe me pas klikoni tek butoni REMOVE dhe me pas SAVE

8.png

  • Smartpoint Trip Quote

 

• Smartpoint Trip Quote eshte nje menyre e shpejte dhe e thjeshte per dergimin e kuotimeve klienteve tuaj se bashku me te gjitha detajet e udhetimit te tyre.

• Trip Quote (TQ) eshte I disponueshem vetem nga FS, disponibiliteti I hoteleve dhe makinaveme qera. Ju mund te ruani deri ne 10 kuotime biletash ajrore, hotelesh dhe makinash me qera.

Mjafton vetem nje klik ne butonin jeshil +TQ qe ju shfaqet ne krah te informacionit pasi keni kerkuar FS, Hotel, Makina me qera.

9.png

Te gjitha kuotimet qe keni ruajtur ju vendosen tek butoni TQ ne toolbar-in anash djathas poshtefaqes se smartpoint.

 10.png

Per te aksesuar kuotimet e ruajtura mjafton te klikoni tek butoni TQ dhe me pas te selektoni kuotimet perkatese qe deshironi ti:

  1. dergoni me email
  2. ti kopjoni

11.png

12.png

  • Leximi i historikut te PNR

 Tashme leximi I historikut te PNR eshte mjaft I thjeshte pasi paraqitja e re e historise ju jep mundesine te zgjidhni rubriken qe ju intereson te lexoni nga historiku. Per tu kthyer tek paraqitja standarte mjafton te klikoni tek “Standard View”.

13.png

  • Swap PNR Viewer

 Swap PNR Viewer ju jep mundesine te ndryshoni pozicionet e dritares PNR viewer me ate te Terminalit. Klikoni tek Terminal >> Swap PNRViewer/Terminal positions

14.png

  • Funksioni Auto Received

 Ky funksion i ri e lejon perdoruesin qe te mbylle PNR, ose te bej ER pa qene nevoja te ekzekutoje komanden “received from”. Aktivizimi I ketij funksioni realizohet duke klikuar tek menu-ja :  APPLICATION >> Application Settings dhe me pas tek rubrika “AutoReceive” duhet te vendosni emrin tuaj( maksimumi I lejuar I karaktereve eshte 50). Nese rubriken “AutoReceive” e lini bosh, atehere ky funksion nuk aktivizohet.

15.png