Skip navigation »

Loading...

Te reja

Ju jeni tek: Faqja kryesore |

Travelport Albania > Te reja > Automatic Child SSR

Automatic Child SSR

5.7.2011

File:
Automatic Child SSR.pdf
Format:
pdf
Size:
275kB

 

KRIJIMI AUTOMATIKISHT I SSR PER CHILD NE GALILEO

 

 

Deri me tani procedura e perdorur ne Galileo ka qene e tille qe agjenti duhej te vendoste manualisht nje “child SSR” (SI.P2/CHLD) ne rezervim, per te informuar linjen ajrore qe pasagjeri i cili do te udhetonte ishte femije (child).

Nderkohe, SSR Infant (SSR INFT) gjenerohej automatikisht nga sistemi Galileo ne momentin e mbylljes se rezervimit, duke informuar keshtu linjen ajrore per prezencen e foshnjes( Infant) ne bord.

E reja qe po iu prezantojme i referohet gjenerimit automatik te Child SSR (CHLD SSR) dhe dergimit te mesazhit linjes ajrore duke u bazuar ne PTC-ne (passenger type code) vendosur si remark ne emrin e femijes (child) .

Child SSR gjenerohet automatikisht vetem nese vendosim PTC si remark ne emrin e femijes.

 

Perfitimi i agjentit

 

* Rrit eficencen dhe produktivitetin duke reduktuar keshtu numrin e komandave manuale extra.

 

Detaje dhe Shembuj   

 Formati per te vendosur PTC (Passenger Type Code) ne rubriken e emrit ne nje PNR .

 

N.2PO/ED/JAMES*P-CNN11

 *P         Name Remark

Passenger Type Code (CNN) – kodi per :femije i shoqeruar - mosha 11 vjec.

 N.PO/ANAMISS*P-C07

N.PO/ANAMISS*P-C07 DOB11JUN04

 *P         Name Remark

C07      Passenger Type Code  -C-child- 7 vjec

DOB     Date of Birth – Ditelindja e femijes

 

Shembuj.

 Shembujt ne vijim  demonstrojne  funksionalitetin e ri dhe jane vetem per arsye ilustrimi.

 

Shembulli 1.

 2 pasagjere; nje adult dhe 1 femije (child)

Vetem nje linje ajrore ne itinerar

PTC -(CNN) – kodi per “femije i shoqeruar” i eshte shtuar emrit te femijes si remark

Ne momentin e mbylljes se rezervimit, mesazhi i CHILD SSR i eshte shtuar PNR-se dhe njekohesisht i eshte derguar linjes ajrore automatikish .

 

 

Per me shume detaje, ju lutemi hapni informacionin bashkengjitur.